Війська РФ зробили чергову спробу наступу в Харківській області – і були відбиті. У Генштабі ЗСУ повідомили, що 17 квітня росіяни атакували українські позиції в районі села Сіньківка на Куп'янському напрямку.

Сіньківка знаходиться на східному березі річки Оскол, за кілька кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут мешкало близько 400 осіб.

1

З лютого по вересень 2022 року Куп'янський район було окуповано. Більшу частину району звільнили під час Харківської контрнаступної операції. Військам РФ вдається утримувати ще 29 населених пунктів у східній частині району. З осені 2022-го протягом кількох останніх місяців на Куп'янському напрямі точаться бої. З грудня російські війська безуспішно атакували село Гряниківка на підступах до птг Дворічна.

Щоденно російська артилерія обстрілює населені пункти Куп'янського району. 17 квітня під удари потрапили: Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Західна.

На Слобожанському напрямку обстрілювалися Окоп, Байрак, Вовчанськ, Охрімівка та Нестерне.

У Куп'янському районі проводиться обов'язкова евакуація населення, розглядається варіант примусової евакуації. Вона може торкнутися також кількох населених пунктів Дергачівської громади. Тут російські війська не наступають, але постійно обстрілюють прикордонні села та селища.