РФ вранці 17 листопада завдала ракетних ударів по Ізюмському району Харківської області. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що прильоти – до об'єктів критичної інфраструктури.

Близько 20 тисяч абонентів залишаються без світла, це частина Ізюмського та Куп'янського районів. Відновлювальні роботи продовжуються. Також енергетики ліквідують наслідки ударів росіян, які були завдані попередніми днями.

Поранено трьох чоловіків. Їх доправили до лікарні. Жителів Харківської області просять вирушати до бомбосховища після включення сигналів тривоги.

Upd. Пізніше Синєгубов повідомив, що по Ізюмському району завдано ще чотирьох ракетних ударів. Влучення - в об'єкт газодобувної промисловості.

Внаслідок перших ракетних ударів по газовому підприємству в Ізюмському районі постраждали чотири працівники.

Під час огляду місця події війська РФ повторно завдали ракетного удару по Ізюмщині, там поранено четверо поліцейських.

Вранці 17 листопада російські війська завдали ударів по різних регіонах України. Повітряна тривога тривала три години. У Дніпрі, Києві, Полтавській, Черкаській, Харківській областях було чути вибухи. Підтверджено влучення в об'єкти критичної інфраструктури в Одеській та Харківській областях та Дніпрі: прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що однією з цілей став дніпровський завод “Південмаш”. Мер Дніпра Борис Філатов повідомив про пожежу на підприємстві. Поранено 14 людей.

Частина ракет та дронів збили сили української ППО. Зокрема, над столицею було збито дві ракети та п'ять дронів.

Бомбардування громадянської інфраструктури є незмінними. Два дні тому, 15 листопада, війська РФ випустили по містах України понад 90 ракет і 10 дронів-камікадзе. У багатьох регіонах, у тому числі в Харкові та Харківській області, на кілька годин пропало світло.