На Харківщині створять 580 пунктів обігріву. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов доручив якнайшвидше обладнати такі пункти на території регіону.

Раніше такі пункти створювалися переважно для осіб, які не мають постійного місця проживання. Цього опалювального сезону їх роблять набагато більше на випадок відключення опалення через ракетні удари. Російські війська постійно обстрілюють енергетичні об'єкти. Останній масований обстріл було здійснено 15 листопада. Харків та область на кілька годин залишилися без світла, не працювало опалення. У разі відключення опалення взимку мешканці області зможуть піти до пунктів обігріву.

У цих пунктах мають бути опалювальні прилади, запаси продуктів, питної води та засоби гігієни.

Якщо стаціонарних пунктів недостатньо, в області готують ще 292 місця для встановлення наметів. Їх розіб'ють там, куди є зручний підвіз дров та продовольства, поруч розташовані джерела води, існує можливість підключення до автономних джерел електропостачання.

У деяких громадах вже визначено місця для розміщення пунктів обігріву. Так, адреси пунктів обігріву у Красноградському районі – нижче.

1111111111

22222222 44444444444 55555555555

У районах області створено спеціальні штаби з організації пунктів обігріву.