Росіяни намагалися атакувати на Харківщині, в районі села Зелене, але були відкинуті назад ЗСУ. Про це повідомлялося в ранковому зведенні Генштабу.

Село Зелене знаходиться в Харківському районі, на березі річки Муром практично на кордоні з Росією, вище за течією на відстані менше 1 км розташоване село Середа (Білгородська область РФ). За даними Генштабу, за добу ворог із артилерії обстріляв Куп'янськ, Гатище, Кам'янку, Червоне, Огурцове, Старицю, Табаївку, Терни Харківської області. Як розповів голова ХОВА Олег Синєгубов, також під обстріл потрапили смт Дворічна, Вовчанська громада. Пошкоджено приватні будинки та господарські споруди, сталися пожежі. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в Ізюмському районі госпіталізовано з пораненням 16-річного хлопця. Його стан медики оцінюють як середній.

На звільнених територіях області продовжується розмінування. Протягом доби піротехніки ДСНС знешкодили 658 вибухонебезпечних предметів. На лінії ж зіткнення продовжуються активні бойові дії, йдуть жорстокі бої на кордоні Харківської області та РФ. За словами голови ХОВА, жесту доброї волі на Харківщині не було жодного разу, бійці відвойовують ціною власного життя кожен метр нашої території. Під окупацією поки що залишається близько 24 населених пунктів, але ситуація на фронті змінюється. Синєгубов додав, що українські воїни зміцнюють свої позиції на всій лінії зіткнення, але окупанти також будують фортифікаційні споруди.

"У нас лінія фронту змінилася, ми зараз активно працюємо над зміцненням наших позицій, над побудовою фортифікаційних та оборонних споруд. У нас 315 кілометрів - протяжність кордону з Росією. Ми там будуємо, я не буду докладно говорити, але росіяни теж, вони зміцнюються з боку безпосередньо кордону Російської Федерації. Вони добровільно не відходять із наших територій", - розповів голова ХОВА.