Понад 20 мобілізованих москвичів здалися в полон харківській бригаді ЗСУ. Про це пише “Суспільне” з посиланням на штаб 92-ї окремої механізованої бригади імені Івана Сірка.

21-го російського військовослужбовця взяли в полон під час бою в районі Сватового Луганської області. Це сталося 6 листопада. За позиціями росіян бійці 92-ї бригади вдарили з артилерії та танків. Вороги також атакували з повітря - на бліндажі та окопи скидали снаряди з коптерів.

Після масованого обстрілу бійці противника здалися в полон. Вони розповіли, що кілька днів не їли та не пили. Командири кинули солдатів, щойно почався обстріл.

"Ми військовослужбовці 9-го полку, нас просто кинули на забій. Ми три доби не їли, не пили, жили в мокрих окопах. По нас стріляли свої ж. корабель. Почався обстріл, вони втекли першими", - розповіли військові РФ.

Усі полонені – мобілізовані, переважно з Москви та Московської області.

Після поразок військ РФ у Харківській області у вересні російське керівництво оголосило про масову мобілізацію військовозобов'язаних. Офіційно мали призвати 300 тисяч осіб. Особи, які підлягають заклику, почали масово залишати територію РФ. Експерти припускали, що військові якості та моральний дух мобілізованих може бути дуже низькими. Масова здача в полон мобілізованих підтверджує цю думку.

Мобілізований масово почали прибувати на фронт, частина з них практично одразу вирушала у полон. Бійці 95-ї бригади взяли в полон п'ятьох мобілізованих, які мали займати позиції на кордоні Харківської та Луганської областей. Командування також кинуло у чистому полі без їжі та води.

Також на території Харківської області співробітники СБУ вистежили та захопили в полон чотирьох диверсантів – бійців ПВК “Вангер”. Взяті в полон "вагнерівці" полювали на бійців АТО.