Війська РФ 12 лютого намагалися атакувати у Харківській області. Про це повідомляється у вечірньому та ранковому зведеннях Генерального штабу ЗСУ.

За даними Генштабу, на Харківщині противник намагається наступати на Куп'янському напрямку. Українські сили оборони відбили атаки в районі Гряниківки – невеликого села з довоєнним населенням близько 600 осіб біля смт Дворічне. Війська РФ не вперше намагаються наступати на це село. Попередня спроба також закінчилася поразкою.

Куп'янський район з перших днів повномасштабного вторгнення знаходився під окупацією і був майже повністю звільнений під час Харківської наступальної операції ЗСУ у вересні-жовтні минулого року. У руках супротивника залишається ще 29 населених пунктів у східній частині району. Після звільнення Куп'янське спрямування стало зоною активних військових дій. Противник намагається організувати атаки, що відбиваються силами української оборони.

Війська РФ щодня обстрілюють населені пункти району, руйнуючи житлові будинки та цивільну інфраструктуру. За даними Куп'янської міської військової адміністрації, Куп'янськ зруйновано обстрілами на 30%. У місті залишилося менше 10% довоєнної кількості мешканців.

12 лютого під обстріл противника потрапили кілька населених пунктів у східній частині Харківської області: Кислівка, Котлярівка, Піщане, Берестове, Красне, Глибоке, Вовчанськ, Фиголівка, Новомлинськ, Амбарне, Дворічна.

Також війська РФ виявляли активність на інших напрямках - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському, застосовували авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ, з танків, артсистем та мінометів обстрілювали населені пункти. Обстрілів також зазнавали Запорізька область та Херсон.

Українська авіація 12 лютого на різних ділянках фронту завдала вісьмох ударів по районах зосередження військ РФ і три удари по позиціях зенітно-ракетних систем. Артилерійські підрозділи вразили 10 районів концентрації особового складу, одну позицію ППО та три склади боєприпасів противника.