Секретар РНБО заявив, що росіяни можуть піти у наступ у Харківській області. Про це Олексій Данилов сказав в інтерв'ю Reuters. Другим небезпечним напрямом він назвав Запорізьку область. Також противник, за даними урядовця, не залишив планів повністю захопити Донецьку та Луганську області.

Чиновник зазначив, що ЗСУ також планують весняний наступ. Цьому сприятимуть постачання західних танків та ракет великої дальності. В інтерв'ю Данилов наголосив, що українські військові мають повне право завдавати ударів по військових об'єктах території РФ.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов каже, що українське керівництво знає про всі плани супротивника, які не змінилися з 24 лютого 2022 року. За даними губернатора, ситуація на фронті контролюється, українські сили оборони надійно утримують позиції, а за деякими напрямками навіть контратакують ворога, завдаючи йому втрат.

Тема ймовірного настання військ РФ у Харківській області активно обговорюється останніми тижнями. Губернатор та голова Куп'янської військової адміністрації Андрій Канашевич повідомляли про концентрацію сил противника у сусідній Луганській області. Але шанси на організацію противником ефективних наступальних дій місцеві керівники оцінюють невисоко. Губернатор Синегубов повідомив про те, що щодня в області продовжується зміцнення оборонних рубежів.

Військовий експерт, полковник запасу Роман Світан заявив, що війська РФ навіть за спроби організації наступу в Харківській області не зможуть захопити обласний центр. Для цього були б потрібні дуже великі сили, яких у противника немає.