Війська РФ пішли в атаку на Харківщині, але були відкинуті. У ранковому зведенні Генштабу повідомили про невдалі спроби противника протестувати українську оборону.

Вчора, 9 лютого, росіяни наступали на Куп'янському напрямі. ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Гряниківка та Масютівка Харківської області. Це невеликі села за кілька кілометрів від Дворічної: до повномасштабного вторгнення у Гряниківці проживало трохи більше 600 мешканців, у Масютівці – 22.

На Куп'янському напрямку 9 лютого під обстріл потрапили Сіньківка, Куп'янськ, Піщане, Берестове. Обстріл триває щодня, окупанти ціляться у житлові будинки та інфраструктуру. За даними куп'янського та обласного керівництва, сам Куп'янськ зруйнований на 30%, там залишилося менше 10% мешканців.

Харківський губернатор Олег Синегубов повідомляв про накопичення противником сил у Куп'янському напрямку. Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олексій Данилов говорив про можливість настання у Харківській області. Проте перспективи такого наступу оцінюються невисоко. У регіоні продовжується зміцнення оборони. Усі спроби активізуватися чи провести розвідку боєм на Харківщині ЗСУ відбивають.