На Куп'янському напрямі спостерігається накопичення військ РФ. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов на брифінгу 3 лютого.

З посиланням на дані Генштабу губернатор розповів про активізацію противника у районі Кремінної. Це місто на Луганщині, яке розташоване недалеко від південно-східної околиці Харківщини.

Також, за даними Синегубова, окупанти маневрують біля меж Харківської та Сумської областей на Богодухівському напрямку. Українські сили оборони, за оцінкою губернатора, адекватно реагують на погрози та готові відбили спроби наступу з боку супротивника.

Губернатор зазначив, що війська РФ не залишають спроб окупувати Харків та відновити втрачені позиції на території Харківської області. Активні бойові дії відбуваються на Куп'янському напрямку, там ворог щоденно обстрілює населені пункти. Також села та селища Харківщини обстрілюють по всій лінії кордону з РФ. Збільшення інтенсивності обстрілів Синегубов пояснив бажанням супротивника розтягнути фронт.

Проте найближчим часом губернатор наступ російських окупантів не прогнозує. Він заявив, що Харківська область готова до будь-яких дій ворога, у регіоні продовжується будівництво фортифікаційних споруд, які допоможуть силам оборони вести ефективні бойові дії на фронті.

Імовірний наступ противника на Харківщині неодноразово коментували представники громадянської влади та військові.

Повідомлення, що надходили наприкінці січня, про натуп військ РФ у Харківській області в Раді національної безпеки і оборони назвали російськими фейками.

Губернатор Харківщини заявляв, що якщо окупанти захочуть наступати, це не стане для українських сил оборони несподіванкою. За оцінками Олега Синегубова, у військ РФ немає шансів досягти успіху в регіоні.

Начальник Харківського гарнізону, бригадний генерал Сергій Мельник заявляв, що російські засоби пропаганди поширювали фейки про настання на півночі Харківської області. За даними генерала, ЗСУ поінформовані про всі переміщення військ противника на території РФ і тримають оперативну ситуацію під контролем.