Війська РФ завдали кілька авіаударів по Харківській області. За даними Генерального штабу, 8 лютого авіація противника бомбардувала райони Козачої Лопані, Олійникова, Котлярівки та Табаївки.

Козача Лопань та Олійникове розташовуються на півночі області, за кілька кілометрів від українсько-російського кордону. Котлярівка та Табаївка знаходяться у Куп'янському районі – на сході регіону, за кілька кілометрів від адміністративного кордону з Луганською областю.

Українські сили ППО активно знищують повітряні цілі супротивника. Так, 8 лютого було збито двох безпілотників.

Війська РФ намагаються завдавати ударів на різних напрямках. Але Куп'янський напрямок залишається найбільш гарячою точкою в регіоні. Тут продовжуються позиційні бої. Окрім авіаційних ударів, противник обстрілює населені пункти району з артилерії та РСЗВ, намагаючись знищити житлові будинки та цивільну інфраструктуру. За даними куп'янського керівництва, у місті зруйновано 30% будівель та інфраструктурних об'єктів. У районному центрі лишилося менше 10% мешканців.

За даними губернатора Харківщини Олега Синегубова, противник нагромаджує сили на Куп'янському напрямі. Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що росіяни можуть піти в наступ у Харківській області, але українські сили оборони готують свої контрнаступальні дії у відповідь. Військовий експерт, полковник запасу Роман Світан вважає, що у разі організації настання війська РФ не зможуть захопити Харків, оскільки для цього вони не мають особового складу.