Харків'янин продавав місця в системі "Шлях". Облпрокуратура вже скерувала до суду справу 39-річного чоловіка: він обвинувачується в незаконному переправленні чоловіків призовного віку за кордон. Схема була такою: за гроші обвинувачений вносив дані військовозобов'язаних у систему "Шлях", що давало змогу їм виїхати за кордон як волонтерам. Свої послуги харків'янин оцінював у 12 тисяч доларів.

Він не тільки організовував сам процес, а й проводив інструктаж для тих, хто збирався незаконно перетнути кордон. У жовтні 2023 року чоловіка затримали в Салтівському районі Харкова після отримання від ухильника другої частини оплати в розмірі 10 900 доларів.

Справу розглядатиме Московський районний суд Харкова. Чоловікові загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі, а також конфіскація і заборона обіймати низку посад строком на три роки.

Нещодавно прокуратура повідомляла про ще одного обвинуваченого, який теж торгував місцями в "Шляху". Щоправда, свої послуги він оцінював набагато дешевше - у 2500 доларів США. Тепер на нього теж чекає суд.