Колишній народний депутат із Харківської області від забороненої нині Партії регіонів Сергій Кацуба виїхав з України як волонтер і не повернувся. Про це йдеться в розслідуванні NGL.media.

Зазначається, що екснардеп виїхав з України 6 липня 2022 року через пункт пропуску "Угринів" на українсько-польському кордоні. Кацуба їхав на автомобілі Mercedes-Benz GLE 350D із номерними знаками КІ0001РІ.

У розслідуванні NGL.media повідомляють, що дані Кацуби були внесені в систему "Шлях" як водія-перевізника гуманітарних вантажів. Вносило відомості про екснардепа Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, а про дозвіл на його виїзд просила приватна комерційна компанія - київське ТОВ "Мікс Тревел Груп ЛТД". Директора цієї компанії, Сергія Бойка, засудили до 5 років умовно за участь у схемі незаконного виїзду ухильників за кордон.

В Україну Сергій Кацуба не повернувся. Де він перебуває зараз - невідомо.

Сергію Кацубі - 45 років. Він народився в Дергачах Харківської області. Має три вищі освіти.

У 2002-2006 роках був помічником народного депутата України Олександра Ярославського.

З 2008 року був членом Партії регіонів, у 2010 році обирався депутатом Київської облради VI скликання.

У листопаді 2012 року був обраний народним депутатом від Партії регіонів за одномандатним мажоритарним виборчим округом № 92. У жовтні 2014-го балотувався до Верховної Ради, але не пройшов.

Сергій Кацуба і його брат Олександр були фігурантами численних кримінальних справ про розкрадання в "Нафтогазі", зокрема - через схему з "вишками Бойка".