У Харкові розробляють графіки рівномірного вимкнення світла. Мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону повідомив, що звернувся до АТ “Харківобленерго” з проханням скласти чіткі та рівномірні графіки віялових відключень світла по всіх районах. За даними мера, енергетики вже розробляють такі графіки та мають опублікувати їх на своєму сайті.

“Складалася ситуація, що одні будинки відключалися на більший період часу, інші зовсім трошки, і це все обурювало людей, вони зверталися і до мене, і до різних інстанцій для того, щоб такі відключення здійснювалися рівномірно по всьому місту, тому зараз обленерго розробляє такі графіки опублікує їх на своєму сайті. І я дуже просив, щоби були відключення рівномірні по всіх районах міста Харкова”, - розповів міський голова.

Також мер розповів, що звернувся до профільного міністерства з проханням виділити додаткові ліміти та скоротити час відключень. Енергетики повідомили, що у Харкові та Харківській області ракетними обстрілами пошкоджено всі електростанції. Виробляти власну електроенергію не можна, регіон отримує електрику з інших галузей. Це створює додаткові проблеми, але загалом, запевняє мер, ситуація у місті стабільна.

“Незважаючи на обстріли, які здійснює наш ворог по прикордонних територіях Харківської області, ситуація у Харкові стабільна. У нас є енергопостачання, є віялові відключення електромереж. Щодо об'єктів критичної інфраструктури, це водопостачання, це теплопостачання, це робота нашого електротранспорту — трамваїв, тролейбусів, а також метрополітену, то це все зараз працює стабільно”, - заявив Ігор Терехов.

У “Харківобленерго” давали роз'яснення, чому не можна досягти абсолютно рівномірного відключення споживачів. Також на сайті «Харківобленерго» можна дізнатися, коли на вашу адресу в Харкові чи області не буде світла, заповнивши форму з точною адресою.