У Харкові з'явився новий спосіб дізнатись, коли відключать світло. Отримати актуальну інформацію можна на сайті “Харківобленерго”, заповнивши відповідну форму.

Необхідно вказати назви населеного пункту, вулиці, номер будинку та активувати функцію “Перевірити”.

На підприємстві також повідомили, що за розпорядженням "Укренерго" проводяться стабілізаційні відключення. Тому графіки погодинних відключень можуть застосовуватися над повному обсязі: час відключень може бути скорочено чи відключати можуть всіх споживачів. Якщо енергосистема країни буде піддана ще одній атаці з боку військ РФ, то графіки можуть змінитися. Але у “Харківобленерго” обіцяють якнайшвидше оновлювати інформацію.

Харків'яни та мешканці області теж звертали увагу на нерівномірність відключень: одних споживачів відключають на тривалий час, інших – на короткі проміжки або ж не відключають зовсім. Пояснення “Харківобленерго”, чому так відбувається, читайте тут.

Паралельно харківська мерія за допомогою чат-боту “Харків – наш дім” інформуватиме городян про "Пункти незламності", лікарні, магазини, джерела води, які продовжать роботу навіть при відключенні світла.