Енергетики звертаються до харків'ян із проханням максимально обмежити електроспоживання. Про це повідомили у "Харківобленерго".

"Шановні харків'яни та жителі Харківської області! Багато хто з вас уже не першу годину сьогодні - без світла. У регіоні запроваджено графіки аварійних відключень через обмеження з боку "Укренерго". Ситуація в Єдиній енергетичній системі дуже напружена! Ми змушені знову просити вас про економію. Звертаємося, звичайно, до тих, у кого зараз є електрика, - прямо зараз вимкніть, будь ласка, енергоємні електроприлади: обігрівачі, бойлери, пральні машини, електрочайники, мікрохвильові печі! Це допоможе уникнути ще більш масових відключень і скоротить час існуючих! Вдячні вам за розуміння. Будьте впевнені: енергетики роблять все можливе і неможливе, щоб упоратися з цим нелегким викликом та виправити ситуацію в енергосистемі країни якнайшвидше", - йдеться в повідомленні.

Деякі харків'яни пишуть, що сьогодні вони не мають світла вже більше 6 годин. Сьогодні у місті та області введено аварійні графіки відключень, якщо повернуться погодинні, то графік на цей тиждень можна переглянути за посиланням.

За словами міської влади, до економії електроенергії у Харкові підключились і комунальні підприємства. Про це у національному марафоні 28 листопада розповів мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, місто економить електроенергію практично на всьому, щоби більше подавати її в житлові будинки. Міська влада запропонувала режим економії та підприємствам.

"Електротранспорт ходить за розкладом, метрополітен теж працює у штатному режимі. Автобуси працюють. Більш-менш стабільна обстановка у Харкові", - сказав Терехов.