"Терміни закінчення будівництва бізнес-центру "Європа" на початку вул. Пушкінської в Харкові повинні бути відкориговані, оскільки ми бачимо, що цей проект - так званий довгобуд", - зазначив 26 травня, відповідаючи на питання "SQ", в.о харківського міського голови Геннадій Кернес.

"Земля, на якій буде будуватися бізнес-центр, знаходиться в оренді у комерційної структури, і всі необхідні платежі за оренду землі надходять до міського бюджету. А всі інші зобов'язання і гарантії, пов'язані з тим, що бізнес-центр "Європа" повинен бути введений в експлуатацію в 2012 р., повинні бути відкориговані ", - підкреслив    Г. Кернес.

"Я впевнений, що власник цього проекту має шукати інші шляхи для його реалізації. З нашого боку ми контролюємо безпеку і ведення будівництва, щоб не були порушені існуючі будівельні норми і вимоги", - зазначив Г. Кернес.

Довідка "SQ". На вул. Пушкінській планується побудувати бізнес-центр "Європа", який стане найвищою будівлею в Харкові. За словами інвестора будівництва, директора компанії "Харків-Москва" Олександра Дукера, площа бізнес-центру становитиме 300 тис. кв. м., висота - 41 поверх. Вартість будівництва - 384 млн. дол., з яких близько 21 млн. дол. вже освоєно. Планується, що будівля буде завершена до часу проведення в Харкові матчів чемпіонату Євро-2012. О. Дукер раніше заявляв, що будівництво гальмується через незадовільну роботи підрядчиків.

За інформацією сайту "Український бізнес-центр" Європа ", багатофункціональний комплекс міститиме: п'ятиповерховий торгово-виставковий центр VIP-класу площею більше 70 тис. кв м, конгрес-центр, центр відпочинку і розваг з атріумну простором, 13-поверховий будинок посольств і представництв класу "Люкс" площею більше 34 тис. кв. м, шестиповерховий п'ятизірковий готель на 150 номерів площею близько 25 тис. кв. м, восьмиповерховий Дім банків площею понад 15 тис. кв м., 27-поверховий офісний центр площею близько 70 тис. кв. м (258 офісів), шестиповерховий паркінг площею 87 тис. кв. м (2400 місць для автомобілів), три вертолітні майданчики.