Розмір збитків, що Харківська міськрада зобов'язала виплатити директора фірми "Харків-Москва" Олександра (Шмуеля) Дукера за самовільне користування двома земельними ділянками в Харкові, дуже завищений. Про це О.Дукер заявив 26 вересня, відповідаючи на питання журналістів.

Як повідомляла раніше заступник начальника управління земельних відносин Департаменту містобудування та архітектури міськради Світлана Одинцова, О.Дукер без оформлення документів, що засвідчують право власності на земельні ділянки, використовував земельну ділянку площею 6,64 га по пр. Фрунзе ,1-б та земельна ділянка площею 0,04 га по вул. Університетській, 22. У першому випадку збитки для міського бюджету склали 12 млн. грн., у другому - більш ніж 290 тис. грн.

За словами О.Дукера, цифра в 12 млн. 290 тис. грн. сильно завищена. За його підрахунками, за самовільне використання ділянки по вул. Університетській, 22 він повинен заплатити близько 65 тис. грн., за використання ділянки по пр. Фрунзе, 1-б - 24,7 тис. грн. Йдеться про використання цих земельних ділянок протягом трьох років. За його словами, податкова інспекція досі не прислала йому повідомлення про ці виплати. Коли це станеться, О.Дукер вирішуватиме питання про оскарження рішень про виплати.

Довідка "SQ". Фірма "Харків-Москва" 2008 р. почала будівництво бізнес-центру "Європа" на Пушкінській, 2. Планувалося, що бізнес-центр "Європа" стане найвищою будівлею в місті. На місці будівництва був виритий котлован під фундамент глибиною 16 м. Подальші роботи на місці котловану не велися. Влада заявила, що котлован необхідно законсервувати.