Объект в начале Пушкинской может быть достроен, но нужен серьезный инвестор"Об'єкт на вул.Пушкінській, 2 у Харкові може бути добудований, але для цього потрібен серйозний інвестор", - заявив 15 вересня в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області Олександр Мальцев. За його словами, свайне поле об'єкта виконане з великим запасом міцності, і на цій підставі цілком можливе продовження будівництва. Якщо буде добудована цокольна частина об'єкта, то це зніме проблему безпеки котловану. Для продовження будівництва також треба доопрацювати проектну документацію.

Як зазначив О.Мальцев, нинішній забудовник об'єкта зайняв неконструктивну позицію. Він не виконує вимог міської та обласної комісії з надзвичайних ситуацій про необхідність дослідити стан безпеки котловану. Документи про проведення дослідження забудовник не надає. Однак, за словами О.Мальцева, забудовник направив скарги до президента України Віктора Януковича, а також до багатьох інших державних інстанцій, у яких заявив, що в Харкові утискають інвесторів.

Довідка "SQ". Фірма "Харків-Москва" 2008 р. почала будівництво бізнес-центру "Європа" на Пушкінській, 2. Планувалося, що бізнес-центр "Європа" стане найвищою будівлею в місті. На місці будівництва був виритий котлован під фундамент глибиною 16 м. Оскільки будівництво не ведеться, влада заявила, що котлован необхідно законсервувати.