Фірма "Харків-Москва", що веде будівництво на початку вул. Пушкінської у Харкові, має заплатити до бюджету міста близько 1 млн.грн., які будуть витрачені на ліквідацію виритого котловану та благоустрій прилеглої території. Про це 13 квітня на засіданні виконкому Харківської міськради заявив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Геннадій Кунда. Крім того, за словами заступника міського голови Михайла Фатєєва, фірма повинна заплатити 840 тис.грн. за самовільне використання ділянки на вул. Пушкінській, 2.

Г.Кунда зазначив, що на місці котловану буде відновлений рух транспорту і відремонтують тротуари.

Довідка "SQ". Будівництво багатофункціонального бізнес-центру "Європа" (замовник - фірма "Харків-Москва") почалося на вул.Пушкінській 2008 р. На місці будівництва був виритий котлован під фундамент глибиною 16 м.

У травні 2010 р. на той момент в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес зазначив, що будівництво "перетворилася на довгобуд" і що орендарям цієї земельної ділянки "треба шукати інші шляхи для реалізації проекту".

29 липня 2010 р. перший заступник міського голови Олександр Кривцов заявив, що котлован необхідно законсервувати. Тоді ж представник фірми "Харків-Москва" Олександр Дукер повідомив, що будівельні роботи на котловані не ведуться з вересня 2009 р. "Для початку відновлення робіт з будівництва центру необхідно 12 млн. дол. Поки що цих грошей немає, і коли вони будуть - невідомо", - зазначив О.Дукер.

11 березня 2011 р. міська комісія з надзвичайних ситуацій зобов'язала фірму "Харків-Москва" до 1 квітня виконати всі зобов'язання перед містом і привести будівництво в порядок. В іншому випадку міськрада збирався ініціювати скасування дозволу на використання землі, яка була виділена фірмі в 2004 р. терміном на 49 років.

За словами начальника облінспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Олександра Мальцева, у фірми немає дозволу на будівництво об'єкта.