Підприємець Шмуел Дукер (генеральний директор фірми "Харків-Москва", яка вирила котлован на вул.Пушкінській - "SQ") завдав бюджету Харкову збиток у розмірі 12,2 млн. грн. Як заявила 3 ​​серпня під час засідання виконкому Харківської міськради заступник начальника управління земельних відносин Департаменту містобудування та архітектури міськради Світлана Одинцова, Ш.Дукер самовільно використовував земельну ділянку площею 6,64 га по пр. Фрунзе, 1б і земельну ділянку площею 0,04 га по вул. Університетській, 22. У першому випадку збитки для міськбюджету склали 12 млн грн., у другому - більш ніж 290 тис. грн.

Виконком прийняв два акти про визначення збитків, відповідно до яких підприємець повинен відшкодувати збитки, у противному випадку гроші будуть стягувати через суд.

Як повідомив кореспондент "SQ", ділянка по вул. Фрунзе, 1б Ш.Дукер отримав на підставі рішення сесії міськради в 2007 р., а ділянка по вул. Університетській, 22 був зареєстрований на підприємця в 2000 р. на підставі договору купівлі-продажу, укладеного на Харківській товарній біржі.

Довідка "SQ". Фірма "Харків-Москва" у 2008 р. почала будівництво бізнес-центру "Європа" на Пушкінській, 2. Планувалося що бізнес-центр "Європа" стане найвищою будівлею в місті. На місці будівництва був виритий котлован під фундамент глибиною 16 м. Подальші роботи на місці котловану не велися. Влада заявила, що котлован необхідно законсервувати.