Адвокати працівників АТ "Інвестор", затриманих у справі про земельні махінації, пропонували відпустити їх клієнтів під заставу. Йшлося про заставу у розмірі мільйон гривень за застосування підписки про невиїзд стосовно Андрія Переєденка, 500 тисяч гривень - щодо кожного з братів Кравченків. Київський районний суд відмовив у застосуванні застави і призначив щодо затриманих запобіжний захід - утримання під вартою. Зараз усі троє чоловіків перебувають у СІЗО. Про це "SQ" стало відомо від джерела у правоохоронних органах.

Цю інформацію підтвердив "SQ" начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зиновій Галаван. За його словами, справу розслідує слідче управління Головного управління МВС України в Харківській області. А.Переєденку і братам Кравченкам пред'явлене звинувачення за ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Проте кваліфікація ще буде уточнюватися, і звинувачення, за словами З.Галавана, може бути доповнене іншими статтями, у т.ч. 191-ю (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). "У слідства немає сумнівів у вині затриманих", - підкреслив З.Галаван.

Він також додав, що в рамках цієї справи "будуть ще арешти, інші запобіжні заходи, і будуть притягатися нові люди".

На питання про те, чи фігурує в справі голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", екс-голова облдержадміністрації, власник АТ "Інвестор" Арсен Аваков, З.Галаван відповів негативно. За його словами, ніяких слідчих дій стоосвно А.Авакова не проводилося.

 

Довідка "SQ". За інформацією правоохоронців, у провадженні обласного слідчого управління знаходиться кримінальна справа, яка була порушена за фактом шахрайського заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області. "Слідством встановлено, що з лютого до квітня 2008 р. невстановлені особи, намагаючись умисно, шляхом обману, заволодіти земельною ділянкою, яка перебувала в оренді одного з приватних підприємств, здійснили численні незаконні оборудки. Всі підприємства, на чию користь пізніше були передані зазначені земельні ділянки, зареєстровані за адресою вул. Сумська, 88", - заявили в міліції.

7-8 липня міліція і прокуратура провели обшук приміщень у будівлі на вул. Сумській, 88. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з А.Аваковим.

У середині вересня міліція затримала в рамках цієї кримінальної справи трьох людей.