Харківські правоохоронці затримали трьох осіб, у тому числі одного з керівників АТ "Інвестор", у справі про незаконне виділення 700 га землі. Про це 21 вересня повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін після засідання регіонального антикорупційного комітету.

За словами прокурора, три особи затримані як підозрювані у справі. "Вчора запрошували людей, проводилися очні ставки, затримали трьох осіб. Триває слідство, за пару днів можна буде детально щось пояснити. Рішення про затримання прийняв слідчий МВС області, у віданні якого перебуває справа", - повідомив Г.Тюрін.

За його словами, документи, які були вилучені з офісу на Сумській, 88, підтверджують, що з громадянами проводилася робота (щодо незаконного відчуження землі) саме з телефонів, розташованих у цьому офісі.

За словами прокурора, вартість ділянки землі становить 400 млн.грн. Завдані збитки - 7 млн.грн.
Також прокурор повідомив, що в процесі розслідування цієї кримінальної справи були виявлені аналогічні порушення, внаслідок яких були відчужені земельні ділянки площею 150 га на території двох районів.

Як повідомив "SQ" джерело в правоохоронних органах, затриманий голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко.

Довідка "SQ". За інформацією правоохоронців, у виробництві обласного слідчого управління знаходиться кримінальна справа, яка була порушена за фактом шахрайського заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області. "Слідством установлено, що з лютого до квітн 2008 р. невстановлені особи, намагаючись умисно, шляхом обману, заволодіти земельною ділянкою, яка перебувала в оренді одного з приватних підприємств, здійснили численні незаконні оборудки. Всі підприємства, на чию користь пізніше були передані зазначені земельні ділянки, зареєстровані за адресою вул. Сумська, 88", - заявили в міліції.

7-8 липня міліція і прокуратура провели обшук приміщень у будівлі на вул. Сумській, 88. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних із головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" А.Аваковим.