Голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков у своєму блозі на "Українській правді" назвав події, які розгортаються навколо АТ "Інвестор", "репресивними діями стосовно близьких до опозиції структур і компаній". Окрім того, він заявив, що голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і міський голова Геннадій Кернес "особисто диригують фабрикацією справ проти мене (А.Авакова - "SQ"), близьких до мене людей з метою зім'яти і придушити будь-які осередки опору..." . За словами А.Авакова, "це вже не політика, не конфлікт концепцій політичних платформ. Це - особиста помста - вендетта!".

А.Аваков зазначив, що по суті висловлених на його адресу звинувачень будуть вести роботу його адвокати.

Довідка "SQ". У середині вересня в рамках кримінальної справи про шахрайське заволодіння 700 га землі в Харківському районі міліція затримала трьох осіб, серед яких - голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко. Раніше міліція і прокуратура в рамках розслідування цієї справи провели обшук приміщень у будівлі на вул. Сумській, 88 (за цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з А.Аваковим).

М.Добкін недавно заявив, що "коли А.Аваков приймав керівництво областю, територія земель державних підприємств, що працюють у галузі сільського господарства, була на тисячі гектарів більшою, ніж коли він залишав цей пост. Усі порушення у сфері земельних відносин, виявлені нами сьогодні , відбувалися за його потурання, дуже часто і за його участю".

Раніше начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зиновій Галаван заявив, що в рамках справи про земельні махінації жодних слідчих дій стосовно А.Авакова не проводилося.