"Ні для кого не секрет, що сфера земельних відносин є однією з найбільш корумпованих. А як могло бути інакше, якщо стосовно компаній, до яких має пряме відношення колишній губернатор Харківської області Арсен Аваков, порушені кримінальні справи, і низка осіб уже утримується під вартою?" - заявив в інтерв'ю інформагентству "УНІАН" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Коли А.Аваков приймав керівництво областю, територія земель державних підприємств, що працюють у галузі сільського господарства, була на тисячі гектарів більшою, ніж коли він залишав цей пост. Усі порушення у сфері земельних відносин, виявлені нами сьогодні, відбувалися за його потурання, дуже часто і за його участю. Сьогодні вже порушені кримінальні справи. Наприклад, стосовно підприємства "Доро", яке зареєстроване там же, де банк і багато фірм пана Авакова. Зараз спливають і нові факти розбазарювання і самозахоплення земель, і скрізь за ними стоїть тінь пана Авакова", - заявив губернатор.

Говорячи про скасування прийнятих раніше незаконних рішень із земельних питань, М.Добкін повідомив, що юристи облдержадміністрації пропрацювали прийняті районними радами області рішення і підготували документи на скасування 59-ти з них. "Хочу зазначити, що 7 відмін з 59 - це вже рішення, прийняті після приходу нової команди. Як наслідок - два керівники райдержадміністрацій не працюють", - заявив він.

Довідка "SQ". У середині вересня в рамках кримінальної справи про шахрайське заволодіння 700 га землі в Харківському районі міліція затримала трьох осіб, серед яких - голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко. Раніше міліція і прокуратура в рамках розслідування цієї справи провели обшук приміщень у будівлі на вул. Сумській, 88 (за цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з А.Аваковим).