У квартирі заступника голови наглядової ради АТ "Інвестор" (Харків) Геннадія Гайового 30 серпня був здійснений обшук. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook" повідомив голова наглядової ради АТ "Інвестор" та Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

За його словами, опергрупа в присутності понятих зачитала дружині Г.Гайового постанову про обшук. У Г.Гайового знайшли пачки реєстраційних форм та карток внутрішніх бланків земельного управління Земельного кадастру. За словами А.Авакова, ці документи на руки нікому не видаються, і їх під час обшуку підкинули співробітники міліції. А.Аваков також повідомив, що обшуки відбулися в квартирах кількох співробітників АТ "Інвестор".

Як повідомив "SQ" начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зиновій Галаван, обшук у квартирі Г.Гайового був санкціонований постановою Київського районного суду та здійснений у рамках кримінальної справи про шахрайське заволодіння 700 га землі. У рамках цієї справи було здійснено вже кілька обшуків, у тому числі в офісі АТ "Інвестор". "З'ясувалося, що до цих "оборудків" із землею має відношення низка осіб, які працюють у фірмах, що знаходяться на Сумській, 88, в тому числі і Г.Гайовий. Виникла необхідність здійснити обшук за його місцем проживання", - розповів З.Галаван .

Він також спростував заяви А.Авакова про те, що документи на землю були підкинуті Г.Гаєвому. "Г.Гайовий не зробив відмітку в протоколі обшуку, що йому це підкинули. І для чого підкидати? Доказів того, що Г.Гайовий мав відношення до цих 700 га землі, і так достатньо. У цьому році справа піде до суду. Воно має судову перспективу, є конкретні особи, яким планується пред'явити звинувачення", - заявив З.Галаван.

 

 

 

 

 

 

 

Довідка "SQ". 7-8 липня міліція і прокуратура здійснили обшук приміщень у будівлі на вул.Сумській, 88. За цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних із головою Харківської облорганізації партії "Батьківщина" А.Аваковим.

За інформацією правоохоронців, у виробництві обласного слідчого управління знаходиться кримінальна справа, яка була порушена за фактом шахрайського заволодіння невстановленими особами земельною ділянкою площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області. "Слідством установлено, що з лютого по квітень 2008 р. невстановлені особи, намагаючись умисно, шляхом обману, заволодіти земельною ділянкою, яка перебувала в оренді одного з приватних підприємств, здійснили численні незаконні угоди. Всі підприємства, на чию користь пізніше були передані зазначені земельні ділянки, зареєстровані за адресою вул.Сумська, 88", - заявили в міліції.

У той же час голова правління АТ "Інвестор" Андрій Перееденко в листі начальнику облуправління міліції заявив, що інформація міліції про те, що фірми, які фігурують у справі про землю, зареєстровані за адресою Сумська, 88, не відповідає дійсності.