У ГУР заявили, що "не варто переживати" з приводу можливого наступу на Харків. Так в етері національного телемарафону прокоментував різноманінтні чутки представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов. Він наголосив, що приводів для надмірного занепокоєння немає.

Юсов підкреслив, що позиція ГУР регулярно доповідається військово-політичному керівництву, а також вживаються всі необхідні дії. Він зазначив, що публічно розголошувати деталі щодо пересувань російських військ було б невиправданим, адже це допомогло б ворогу у плануванні подальших кроків.

Протягом кількох останніх місяців Росія збільшує чисельність угруповання своїх військ під назвою "Сєвєр", яке дислоковане на північ від Харкова. Це угруповання було створене на базі колишніх російських прикордонних формувань - угруповань військ "Брянськ", "Курськ" та "Бєлгород". Керівництво цим з'єднанням військ здійснює генерал-полковник Лапін.

Як повідомляв "Інформаційний спротив", до цього підрозділу можуть увійти близько 46-48 тисяч особового складу, до 360 танків, до 860 броньованих машин та артилерійських систем, 950 артилерійських систем, починаючи з калібру 100-мм й включно із 120-мм мінометами, реактивні системи залпового вогню - 110-120 одиниць та до 6 пускових установок оперативно-тактичного ракетного комплексу.

Нещодавно голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, коментуючи чутки про можливий наступ РФ на Харків, запевнив, що зараз ворог не має сил для відкриття ще однієї лінії фронту в Харківській області.

Крім того, представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький говорив, що російській армії вистачить сил хіба що на спробу короткочасного наступу в районі Харківської та Сумської областей, але не на захоплення обласних центрів. За даними української розвідки в районі Бєлгородської області РФ зосереджено до 35 тисяч російських солдат.