Львовская фирма требует задолженность за трамваи и троллейбусы
Львівське приватне підприємство "ПЛ Лізинг" вимагає від харківського КП "Міськелектротранс" погасити до 27 липня заборгованість в 49 млн. грн. за 10 трамваїв і 90 тролейбусів, переданих за лізинговою схемою місту в 2006 р. В іншому випадку, як повідомив 15 липня "SQ" директор львівського підприємства Юрій Свідзінський, фірма розпочне процедуру вилучення лізингового транспорту.

За словами Ю. Свідзінського, в листі, який було направлено до "Міськелектротранс", вказується, що рішення Харківського господарського суду від 22 червня 2010 р. про стягнення 40 млн. грн. боргу та штрафних санкцій (сума боргу за 2007 - січень 2010 рр. - "SQ") направлено до відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби.

"Якщо борг не буде відшкодовано, виконавча служба арештує майно "Міськелектротрансу", а ми вивеземо лізингові трамваї і тролейбуси, навіть незважаючи на те, що 50 млн. грн. За них були сплачені. Помилка керівництва "Міськелектротрансу" і вашої місцевої влади в тому , що вони вважають: раз частково оплатили, то транспорт вже у власності міста. Ні, ці трамваї і тролейбуси перебувають у власності нашої фірми до тих пір, поки за них не буде зроблено розрахунок у повному обсязі", - зазначив Ю. Свідзінський.

При цьому він зазначив, що не довіряє заяві голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна про те, що Кабмін узяв на себе зобов'язання погасити борг з купівлі рухомого складу. "Нас обманюють з 2007 р., тому я повірю словами М. Добкіна тільки після того, як побачу гроші на наших рахунках", - підкреслив директор львівського підприємства.

Довідка "SQ". 13 липня на сесії облради під час обговорення питання щодо заборгованості із зарплати на КП "Міськелектротранс" М. Добкін повідомив, що є домовленість на державному рівні про те, що Кабмін бере на себе борги підприємства з купівлі рухомого складу, а підприємство все вивільнені кошти направляє на погашення заборгованості із зарплаті.

Львівське ПП "ПЛ Лізинг" в червні заявило, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківської міської влади в 2006 р. За словами Ю. Свідзинського, заборгованість за рухомий склад разом із штрафами за прострочення виплати становить 49 млн. грн., а "КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань щодо сплати лізингових платежів. Коментуючи цю інформацію,             М. Добкін заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї.