Счета "Горэлектротранса" в ближайшие дни могут быть арестованы - директор лизинговой фирмы

Рахунки ХКП "Міськелектротранс" можуть бути арештовані в найближчі дні. Про це 2 серпня заявив "SQ" директор Львівського приватного підприємства "ПЛ Лізинг" Юрій Свідзінський.

За його словами, 9 липня фірма направила в Міністерство юстиції судовий наказ на примусове виконання судового рішення про стягнення з "Міськелектротрансу" заборгованості з оплати узятих у лізинг 90 тролейбусів і 10 трамваїв. "Нам повідомили, що 23 липня в Мін'юсті закінчили оформлення документів на примусове стягнення заборгованості. Якщо закони у нас в країні працюють, то в найближчі дні варто очікувати арешту рахунків "Міськелектротрансу". Оскільки процедура вилучення тролейбусів і трамваїв непроста, то, думаю, ми її закінчимо до кінця серпня", - повідомив Ю. Свідзінський.

За його словами, підприємство готове припинити процедуру вилучення лізингового транспорту, якщо міська влада почне погашати заборгованість, яка складає на сьогодні 51,1 млн. грн.

Довідка "SQ". Львівське ПП "ПЛ Лізинг" у червні заявило, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківській міській владі в 2006 р. За словами Ю. Свідзинського, "КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань щодо сплати лізингових платежів. Коментуючи цю інформацію, М. Добкін заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї.

13 липня на сесії Харківської облради під час обговорення питання про заборгованість із зарплати на КП "Міськелектротранс" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що на державному рівні досягнута домовленість про те, що Кабмін бере на себе борги підприємства з купівлі рухомого складу, а підприємство всі вивільнені кошти направляє на погашення заборгованості із зарплати.