У Харківську область намагаються проникнути російські ДРГ, про це розповів речник Національної гвардії України Руслан Музичук в ефірі національного марафону.

Музичук зазначив, що на Харківщині ДРГ намагалися просочитися не вздовж державного кордону, а вздовж лінії бойового зіткнення.

За його словами, протягом поточного тижня найбільша активність ворожих ДРГ спостерігалася на Сумському напрямку, де вони намагалися виявити слабкі місця в обороні ЗСУ.

Останніми днями активізацію ворога спостерігають і на фронті в районі Куп'янська після тривалого періоду "затишшя". На думку речника НГУ, росіяни, як і взимку, прагнуть вийти на берег річки Оскіл, що надасть їм тактичну перевагу. Проте Сили оборони України успішно зупиняють такі спроби окупантів.

Щодо безпосередньої загрози для Харкова, Музичук заявив, що ситуація на лінії фронту завжди динамічна, і ворог може намагатися відволікати увагу атаками на різних ділянках. Однак наразі підготовка та спроможності українських військ дозволяють утримувати ситуацію під контролем і реагувати на будь-які загрози вздовж кордону.

Нещодавно у Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропаганди затримано 100 осіб.