Куп'янська міськрада паралізована через колаборантів. Про це в інтерв'ю “Суспільному” розповів тимчасово виконуючий обов'язки голови Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич.

За його словами, Куп'янська міська рада не може працювати. Причина – частина депутатів та члени виконавчого комітету співпрацювали з російськими окупантами та втекли під час контрнаступу Збройних сил України.

Куп'янськ було окуповано 27 лютого, на четвертий день повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України. Міський голова Геннадій Мацегор пішов на співпрацю з російськими військами. Понад півроку Куп'янськ перебував під окупацією. 18 вересня місто було звільнено ЗСУ.

"Виконавчий комітет Куп'янської міської ради зник майже у повному складі, тому що він співпрацював з окупантами. Серед депутатського корпусу було дуже багато людей, які теж пішли на співпрацю. І на сьогодні Куп'янська міська рада не здатна працювати", - заявив Канашевич.

За його словами, є також проблеми у роботі міських комунальних підприємств. Виїхали не лише їхні керівники, а й частина робітників. З міста виїхали вчителі, котрі під час окупації продовжували працювати у школах.

Загалом у результаті Харківської наступальної операції було звільнено понад 500 населених пунктів. У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що станом на 31 жовтня ще 24 населені пункти Харківської області в Куп'янському районі залишаються під контролем російських окупантів.