Куп'янськ продовжує страждати від ворожих обстрілів, РФ знову вдарила по ньому ракетами. Про це повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, вночі 28 жовтня військовослужбовці ЗС РФ вкотре завдали ракетного удару по Куп'янську. Ворожа ракета влучила в землю поряд із житловим будинком, внаслідок чого пошкоджено його вікна. Утворилася вирва глибиною близько 7 метрів і завширшки до 10 метрів. За попередніми даними, ніхто не постраждав. Скоріш за все, за словами правоохоронців, РФ обстріляла місто ракетами С-300. У ході огляду події прокурори спільно зі слідчими поліції вилучили уламки боєприпасів та зібрали докази чергового злочину РФ. Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

22 33

Куп'янськ перебував в окупації з кінця лютого - місту не пощастило бути прикордонним. А ще не пощастило із керівництвом. Мер Геннадій Мацегора пішов на співпрацю з окупантами. Йому інкримінують держзраду. Місто було звільнено через півроку. 10 вересня до Куп'янська зайшов спецназ СБУ, а 11 вересня у Генштабі повідомили, що у місті - ЗСУ, йде звільнення населених пунктів Куп'янського району.

З моменту звільнення Куп'янськ чи не щодня страждає від ворожих обстрілів. Часто гинуть цивільні. Але, незважаючи на це, як це відбувається на всіх звільнених територіях, у місті швидко намагаються налагодити нормальне життя. У Куп'янську відновлюють зруйновані обстрілами будинки, продовжуються роботи з відновлення критичної інфраструктури. У приватному секторі відновлено газопостачання, цими днями газ буде й у багатоповерхівках. Вдалося подати світло та газ у Шевченківську та Великобурлуцьку громади, в Ольховатській громаді з'явилося світло. Місцеві жителі також можуть отримати від держави фінансову та гуманітарну допомогу, дрова для опалення в осінньо-зимовий період.