У Куп'янську починають відновлювати зруйновані обстрілами будинки. У Харківській обласній військовій адміністрації повідомили, що місцеві жителі можуть подати заявки про пошкодження майна внаслідок обстрілу з боку РФ. Найближчим часом місто має отримати від Товариства Червоного Хреста будівельні матеріали, а місцева влада передасть їх людям.

Куп'янськ понад півроку, з 27 лютого до 18 вересня, перебував під російською окупацією і є одним із найбільш постраждалих міст в області. Терор проти місцевого населення проводився паралельно із руйнуванням житлового фонту, критичної та соціальної інфраструктури Куп'янська. Директор Куп'янського психоневрологічного інтернату Володимир Сабада повідомив, що на територію закладу впало чотири боєприпаси. Пошкоджено дахи житлового корпусу та адміністративної будівлі. Інтернату потрібно 110 аркушів шиферу та ДСП, 61 вікно.

У Куп'янську продовжуються роботи з відновлення критичної інфраструктури. У приватному секторі відновлено газопостачання, цими днями газ буде й у багатоповерхівках. Ведуться роботи із перевірки справності системи централізованого опалення. Було обстежено всі котельні, розташовані на території громади. Їхній стан визнаний задовільним. За даними тимчасово виконуючого обов'язки начальника Куп'янської РВА Андрія Канашевича, вже вдалося подати світло та газ до Шевченківської та Великобурлуцької громади, в Ольховатській громаді з'явилося світло.

Місцеві жителі також можуть отримати від держави фінансову та гуманітарну допомогу, дрова для опалення в осінньо-зимовий період.

Відновлювальні роботи проводяться по всій території області, що постраждала від бойових дій чи російської окупації. У передмісті Харкова відновили рух транспорту через міст на дорозі Т-21-17 Дергачі – Козача Лопань (М-20). Це спростить доставку гуманітарних вантажів до населених пунктів, які раніше перебували під окупацією. Загалом на звільнених територіях Харківщини вже влаштовано вісім тимчасових переправ, на п'яти тривають ремонтні роботи. Розчищено понад 600 км доріг.