У Харківській області залишаються в окупації 24 населені пункти. Однак ситуація на фронті може змінитися будь-якої миті, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

"У нас ще залишилося під окупацією в середньому 24 населені пункти. Чому я говорю в середньому - тому що ситуація змінюється на фронті. Однак наші ЗСУ роблять все можливе для того, щоб якнайшвидше звільнити повністю нашу територію", - заявив Синегубов.

Російські війська контролюють села на території Куп'янського району та колишнього Вовчанського, біля самого кордону. Тимчасово окупованими, зокрема, залишаються села Першотравневе, Тавільжанка, Ольшана, Ягідне та інші.

За словами Синегубова, українські підрозділи зміцнюють свої позиції по всій лінії зіткнення із супротивником, будують фортифікаційні споруди.

У неділю ЗСУ звільнили селище Дворічанське у Куп'янському районі.

Загалом у вересні-жовтні, з початку Харківської наступальної операції, ЗСУ звільнили у Харківській області понад 500 населених пунктів, серед яких міста Ізюм, Балаклія, Куп'янськ, Вовчанськ. Було створено плацдарми на східному березі річки Оскол, що дає передумови для початку звільнення сусідньої Луганської області.