На Харківщині на міні підірвалися кінологи, які шукали тіла загиблих солдатів. Про це повідомляє 5 канал.

Кінолог пошуково-рятувального загону "Антарес" Лариса Борисенко разом із напарником - 19-річним В'ячеславом Майбородою та собакою Бешею шукали тіла загиблих воїнів на деокупованій території Харківщини. Під час обстеження однієї з дільниць натрапили на розтяжку.

"Все, що я пам'ятаю, це було дуже боляче. Хлопці з нашої групи наклали мені турнікет, правильно наклали, і змогли якось довезти до Барвінково", - розповіла Лариса.

За словами головного лікаря дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергія Риженка, куди пізніше привезли Ларису, жінка мала численні осколкові поранення, їй пошкодило стегнову артерію на нозі, вона втратила багато крові, деякий час була в комі.

"Коли гемоглобін 17, внутрішня кровотеча, пульс майже не прослуховується, тиск 50 на 30, то здається, що це кінець. Але наші реаніматологи зробили все можливе і Ларису зняли з апарату ШВЛ", - розповів лікар.

За словами чоловіка Лариси Борисенко, у цій місії вони знайшли тіло воїна, якого не могли знайти з минулого квітня, і коли прочісували одну із посадок, і натрапили на розтяжку. У напарника жінки – численні поранення рук та ніг. Хлопець зараз перебуває у стані середньої тяжкості. Собака Беша, яка шукала тіла загиблих, неушкоджена.

Ларисі 52 роки, вона мешкає у Павлограді. З 2013 року займається пошуком зниклих безвісти у складі організації "На щиті". З 2017 року очолює рятувально-розшукову групу "Антарес", що займається пошуком тіл загиблих та зниклих безвісти. "Антарес" не раз допомагав харківському пошуково-рятувальному загону "Мілена" шукати зниклих дітей та дорослих.

Допомогти сім'ї постраждалої можна за такими реквізитами:

  • Банка моно: https://send.monobank.ua/jar/3Fqox4Gd5w
  • Приват: 5168757403343611 Борисенко М.В.
  • PayPal: k9.poisk@gmail.com