На Харківщині на мінах підірвалося дві родини. Про це повідомили у поліції та ХОВА.

Один трагічний випадок стався у Руських Тишках Харківського району. За словами начальника харківського гарнізону, генерала Сергія Мельника, чоловік із жінкою поїхали за ялинкою в районі дачних ділянок, проігнорували попереджувальний знак про міни та підірвалися. На жаль, 65-річний чоловік від одержаних ран загинув. Його дружина вижила, але зазнала травм. Сергій Мельник вкотре закликав усіх мешканців Харкова та області бути максимально уважними. Наш регіон є небезпечним для такого вільного пересування.

Друга трагедія сталася у Боровій Ізюмського району. До поліції надійшло повідомлення про зникнення безвісти сімейної пари. Подружжя вирушило до лісу і додому не повернулося. Після проведення розшукових заходів 28 грудня співробітники поліції спільно з ДСНС виявили тіла 50-річної жінки та 52-річного чоловіка. Під час огляду місця події встановлено, що чоловік та жінка підірвались у лісі на розтяжці.

Поліція закликає всіх бути максимально обережними і не наближатися до підозрілих предметів, пересуватися тільки асфальтованими або перевіреними доріжками і у разі виявлення вибухонебезпечних предметів негайно дзвонити 101 або 102.

У листопаді сапери відпрацювали 20% території Харківської області, яка потребує розмінування. Нині цей процес сповільнився, бо частину піротехнічних розрахунків із нашого регіону перевели на звільнену частину Херсонської області. На повне очищення Харківської області, за словами фахівців, підуть роки.