Харкову виділили 70 млн гривень на відновлення ТЕЦ-3, що постраждала від обстрілів. Уряд ухвалив відповідне розпорядження на засіданні 27 вересня.

"Харків зазнає постійних обстрілів. Але місто не здається і тримає фронт, а держава йому в цьому допомагає. Зокрема, сьогодні уряд виділив 70 млн гривень на відновлення пошкодженої ворогом ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі". Це дозволить відновити теплопостачання для городян та забезпечити своєчасний початок та проходження майбутнього опалювального періоду", - зазначив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

До цього уряд схвалив розпорядження про виділення із резервного фонду держбюджету 400 млн. гривень для ХОВА.

Внаслідок ракетних ударів влітку ТЕЦ-3 отримала значні пошкодження. Зокрема, зруйновано будівлю котлотурбінного цеху та енергетичне обладнання, пошкоджено парові котли, виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції. Заступник технічного директора КП "ХТС" Олексій Лука розповів, що, за попередньою оцінкою, внаслідок удару підприємству було завдано збитків у розмірі 60 млн грн. Це мінімум коштів, необхідний для запуску станції у опалювальний сезон.

План ремонтно-відновлювальних робіт ТЕЦ-3 вже розроблено.

Наслідки ракетних ударів по ТЕЦ харків'яни максимально відчули 11 вересня. Тоді ввечері в місті та області відключилася електрика. Пізніше стало відомо, що росіяни завдали ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по харківській ТЕЦ-5. Одночасно з вимкненням світла зникла вода. Також у місті зупинилося метро. За даними поліції, РФ ударила по ТЕЦ у Харкові ракетою Х-101. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та комунальних служб наслідки швидко ліквідували, місто - знову з усіма необхідними комунікаціями.

Опалювальний сезон у Харкові планують розпочати вчасно, але в обладміністрації городянам рекомендують додатково підготувати квартири до холодів.