Харків та область увечері 11 вересня залишилися без світла після російського удару по об'єкту критичної інфраструктури.

Після 19.00 у регіоні було оголошено повітряну тривогу, як і в низці інших областей України. Паблики повідомили про виліт російських крилатих ракет із акваторії Каспійського моря.

Приблизно о 20.00 у Харкові та області зникли електрика та вода. Крім того, частково було знеструмлено Дніпропетровську, Полтавську, Сумську та Донецьку області.

За даними оперативного командування «Схід», на територію України було випущено 11 крилатих ракет. Дев'ять із них вдалося збити, дві вдарили по інфраструктурних об'єктах у Харківській області.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко повідомив, що одна з ракет вдарила по ТЕЦ-5, там виникла пожежа. Пізніше стало відомо, що загинула одна людина – працівник підприємства.

Одночасно з відключенням світла у харків'ян зникла вода – через неможливість роботи насосів. Крім того, були перебої з мобільним зв'язком та інтернетом. У місті зупинилося метро. Мер Харкова Ігор Терехов охарактеризував ситуацію після ракетного обстрілу як складну.

Рятувальники одразу розпочали гасіння пожежі, вони називали ситуацію контрольованою.

Близько 22.00 світло почало з'являтися у населених пунктах Харківської області – Валках, Зміїві, Лозовій, Первомайському. Сусідні області поновили електропостачання ще раніше.

Ближче до опівночі світло почало повертатися до різних районів Харкова.

Дякуємо всім, хто цієї важкої для Харкова ночі зробив усе можливе для якнайшвидшої нормалізації життя міста - гасив пожежі, відновлював електро- та водопостачання. Ви - герої! - написав Терехов.

Влада, насамперед – президент Володимир Зеленський, пов'язує удар по критичній інфраструктурі з успіхами ЗСУ на фронті. Нагадаємо, за останні три дні Харківська області фактично була звільнена від окупантів.

Зеленський відреагував на удар окремим зверненням, у якому наголосив, що відсутність газу, світла, води та їжі для українців не такі страшні, як «дружба та братерство» росіян.