Харкову виділили гроші на відновлення інфраструктури після війни Уряд 13 вересня схвалив розпорядження про виділення із резервного фонду держбюджету 400 млн. гривень для ХОВА.

Крім того, на доручення Глави Уряду Кабінет Міністрів вніс зміни до "Положення про Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", які дозволяють створювати координаційні робочі групи з усунення наслідків руйнувань та відновлення об’єктів життєзабезпечення населення, зруйнованих внаслідок збройної агресії росії. Керівником робіт з ліквідації наслідків руйнації енергетичної інфраструктури внаслідок збройної агресії визначено Міністра енергетики Германа Галущенка.

"Таке рішення дасть змогу оперативно реагувати на надзвичайні ситуації в паливно-енергетичному комплексі України та ліквідовувати наслідки військових руйнувань критичної інфраструктури", - зазначили у Кабміні.

Нагадаємо, Харкову планують передати генератори енергії, а крім того - до міста направлять додаткові підрозділи ДСНС. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Міністр нагадав, що 11 вересня російські війська завдали удару по одній з найбільших ТЕЦ в Україні - харківській ТЕЦ-5, і більшість міста та області залишилися без електроенергії. Проблеми з електропостачанням у Харкові є і сьогодні.