Як харків'янам підготувати квартири до опалювального сезону, розповіли в обласній військовій адміністрації.

"Україна готова до зими. Однак ризиком для критичної інфраструктури залишаються терористичні акти Росії", - зазначили у ХОВА.

У зв'язку з цим підготуватися до опалювального сезону - а за прогнозами влади та експертів, він буде найскладнішим - допоможуть наступні правила:

  • зменшіть тепловтрати (проведіть профілактику металопластикових вікон, ущільніть вікна та двері);
  • перевірте обладання (викличте фахівця, щоб він перевірив розетки, проводку та електроприлади);
  • підготуйте батареї (відсуньте меблі від батарей, зберіть штори);
  • підготуйте додаткові джерела тепла (перевірте стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонеру);
  • подбайте разом із сусідами про утеплення будинку та під’їзду (всі вікна та двері мають щільно зачинятися);
  • об’єднайте домогосподарства.

В обласній військовій адміністрації нагадали, що тарифи для населення наступного опалювального сезону залишаться незмінними. З виробниками теплової енергії було погоджено фіксовані обсяги газу на період з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року та ціна - вона становитиме 7,42 грн за кубометр.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час візиту до регіону повідомив, що Харків буде з опаленням. З метою економії сильно топити, як звикли харків'яни, не будуть, але без опалення місто не залишиться.

За інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, опалювальний сезон у місті планують розпочати вчасно. У підготовці до зими Харкову допоможуть різні міжнародні фонди, вони закуповують для городян обігрівачі та термоковдри. Наприклад, регіональний менеджер організації DRC - це Данська рада у справах біженців - Джуліано Персью повідомив, що вони планують надати Харкову обігрівачі, термоковдри, допомогти створити центри обігріву, нададуть фінансову допомогу на відновлювальні роботи, а харків'янам - індивідуальну психологічну підтримку.

SQ зібрав різноманітні способи, щоб пережити зиму в місті, почитати про них можна в матеріалі за посиланням.