Увечері 11 вересня Росія вдарила ракетою по харківській ТЕЦ-5. Про це повідомили у ДСНС.

Так, близько 20.00 окупанти вдарили двома ракетами по об'єкту критичної інфраструктури в Холодногірському районі, який відіграє важливу роль у забезпеченні електропостачання регіону. Виникла пожежа на обладнанні об'єкта та в адміністративній будівлі, яка до того ж зазнала сильних руйнувань. Загинули двоє працівників.

На момент прибуття рятувальників загальна площа пожежі становила понад 1000 кв. м. У роботах з ліквідації наслідків ворожого удару брало участь 12 оперативних підрозділів ДСНС на автоцистернах, спеціалісти військово-цивільної адміністрації, комунальні та аварійні служби. На гасіння вогню пожежники подали 9 водяних та 2 пінних ствола.

Одночасно з цим ракетний удар був завданий подібним об'єктом у Чугуївському районі області на території Слобожанської громади. Площа цієї пожежі становила 70 кв. м. Двоє людей отримали поранення. Вогонь загасили о 22:15.

За інформацією рятувальників, близько півночі по Харкову було завдано повторного ракетного удару з боку РФ. Одна з ракет потрапила до триповерхового житлового будинку в Новобаварському районі, який зруйнувався. Загинула 1 особа, ще 2 особи отримали поранення. Пожежі не було.

Усього за минулу добу рятувальники виїжджали на 3 пожежі, спричинені воєнними діями.

Нагадаємо, 11 вересня, після російського ракетного удару по ТЕЦ-5 там виникла величезна пожежа, місто та область були повністю знеструмлені, у кранах зникла вода. Метро зупинилося.

Фото та відео пожежі - тут.