Харківські нацгвардійці на Бахмутському напрямку знищили ворожий гелікоптер Мі-24 із переносного ракетно-зенітного комплексу. Про це повідомило Східне оперативно-територіальне об’єднання Національної гвардії України.

26 січня близько 10:40 ранку вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону помітила на південно-східній околиці Бахмута дві повітряні цілі. З ПЗРК "Ігла-1" одночасно було зроблено два пуски ракет по вертольотах. В результаті один гелікоптер був знешкоджений, другий вражений.

Як розповів навідник ПЗРК, нацгвардієць Антон, вертоліт Мі-24 здатний літати на малих висотах, що за умов такої місцевості, як у Бахмутському районі, дозволяє приховано підлітати до розташування наших підрозділів. Він може маневрувати, завдаючи постійних ударів нашим військам на найважливіших ділянках із застосуванням ракетного та артилерійського озброєння. Тому виявлення та знищення повітряних цілей такого плану є ефективним під час бою.

Мі-24 – радянський багатоцільовий ударний вертоліт-штурмовик та бойова підтримка піхоти. Один із найшвидших ударних вертольотів у світі, призначений для перекидання живої сили та її вогневої підтримки на полі бою.

За підрахунками Генштабу ЗСУ, з 24 лютого 2022 року по 27 січня 2023 року окупаційні війська втратили у війні проти України вже 283 вертольоти.