Нацгвардійці збивають російські гелікоптери на Харківщині. Як повідомляє ТСН, останні кілька місяців росіяни не наважуються залітати за український кордон.

На Харківщині на кордоні з РФ бійці Нацгвардії знищили вже дев'ять бойових гелікоптерів. Ліквідують російську авіацію за допомогою зенітних установок та зенітно-ракетних комплексів. Бійці кажуть, що найлегше знищувати авіацію саме з ПЗРК, адже не потрібно гаяти час для прицілу - ракета сама летить за тепловою метою.

Бійці Нацгвардії стежать за активністю авіації супротивника цілодобово.

"Щойно світає і до пізнього вечора наші хлопці перебувають на позиціях. Триває бойове чергування. Часто нас намагаються виявити квадракоптерами, велося скидання ВОГів противника. Ми цьому успішно протидіємо. Є укриття", - розповів боєць НДУ "Партизан".

Гвардієць із позивним "Магоні" брав участь у великому контрнаступі в Харківській області. Наразі він полює на кордоні на російських “алігаторів”, які некерованими ракетами навмання обстрілюють прикордонні села області.

“Алігатор” – це російський вертоліт Ка-52, який здатний вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі на полі бою. Але, як показує практика, вертоліт успішно збивається бійцями українських сил оборони. Тож останні кілька місяців росіяни не наважуються залітати за український кордон.

Часто з боку РФ запускають радянські гелікоптери МІ-24 та МІ-28. Гелікоптерів таких типів гвардійці збили вже дві одиниці.

Засобами ППО підкріплені та прикордонники. Тож, запевняють військові, російську авіацію на Харківщину не пропустять.