Сьогодні, 27 травня, у день жалоби по загиблим в "Епіцентрі", мер Харкова Ігор Терехов закликав світ дати Харкову ППО.

25 травня росіяни завдали удару по будівельному гіпермаркету. Там виникла пожежа площею понад 13 тис. кв. метрів, яку гасили 16 годин. За останніми даними, у магазині загинули 16 осіб, 44 постраждали. Серед загиблих - 12-річна дівчинка. Скоріш за все, кількість загиблих буде більше - наразі родичі зниклих і невпізнаних здають аналізи для тесту ДНК.

Терехов, звертаючись до світових лідерів, лідерів міжнародних організацій  і всіх, хто здатний вплинути на ситуацію, закликав надати місту сучасні системи протиповітряної оборони, щоб захистити небо над Харковом.

Закликаю наших міжнародних партнерів надати термінову військову допомогу для захисту цивільного населення. Допоможіть нам витримати, - сказав він.

Крім того, він звернувся й до харків'ян:

Ми разом проходимо той жах, який влаштував нам оскаженілий сусід. Ми разом втрачаємо рідних і близьких, десятки тисяч харківʼян залишилися без даху над головою через ворожі обстріли. Але ми не зламані! Наша сила - в єдності та вірі в Перемогу!

Наразі влада закликає містян не відвідувати Центральний парк та не гуляти по вулицям через великий ризик обстрілів. Останнім часом РФ завдає ударів по людних місцях. При цьому голова ХОВА Олег Синєгубов сказав, що для оголошення примусової евакуації з Харкова підстав немає. Самостійно люди теж масово не виїжджають.