Понад 16 годин тривала ліквідація пожежі в будівельному гіпермаркеті «Епіцентр», по якому РФ вдарила вдень 25 травня. Вогонь поширився на понад 13 тис. кв. м.

Завдяки безперервній героїчній роботі рятувальників пожежу повністю ліквідовано.

Як повідомили в поліції, російський обстріл забрав життя 12 осіб, ще 43 травмовано. 16 осіб вважаються безвісти зниклими.

На місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. Ідентифікація тіл триває. Родичів першої лінії закликаю здавати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації.

Голова Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов розповів, що одним із таких родичів першої лінії виявився 8-річний хлопчик Михайло. Учора Михайло не дочекався свого тата додому. Зрозумівши, що, ймовірно, батько серед жертв, вони разом із мамою звернулися до поліції.

Чоловік працював у гіпермаркеті у відділі декору, під час удару був усередині. 8-річний хлопчик є прямим родичем, тому проходити процедуру відбору ДНК доводиться йому.

"Слідчі та криміналісти всю ніч на згарищі шукають те, що можна впізнати як тіло людини. Побоюємося, що доведеться просівати попіл, щоб виявити рештки і встановити загиблих", - сказав Болвінов.