Харків'ян просять не відвідувати Центральний парк та не гуляти вулицями через великий ризик обстрілів. З таким проханням адміністрація парку звернулася до містян у телеграм-каналі. Причина - останнім часом РФ завдає ударів по людних місцях.

Зокрема, у суботу, 25 травня, росіяни тричі вдарили по Харкову. Вони били по парку, житловій забудові у центрі міста та по "Епіцентру", тобто туди, де у вихідний день може бути багато людей. У Центральному парку обійшлося без постраждалих, хоча снаряд влучив біля спортивного майданчика. На даний момент выдомо, що в будівельному супермаркеті загинуло 16 людей, постраждало 44. У житловій будові по проспекту Науки поранень зазнали 25 людей, серед яких був 14-річний хлопець.

Перед цим парк був обстріляний за тиждень до цього, 19 травня.

Також голова ХОВА Олег Синєгубов в етері нацмарафону порадив містянам менше перебувати на вулиці та у зонах відпочинку Харкова. Він ще раз підкреслив, що мета росіян –  залякати людей й змусити їх виїжджати з міста. При цьому він сказав, що масового від’їзду людей із Харкова не спостерігається.