Для оголошення примусової евакуації з Харкова немає підстав, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

"Не дивлячись на настільки важку ситуацію і щодо обстрілів, і все інше, у нас підстав оголошувати обов'язкову або примусову евакуацію з Харкова поки що немає. Так, люди перелякані, але вони вірять в успіх наших Збройних сил. Тим більше, що лінія фронту поки що стабільна", - повідомив Синєгубов.

Мер Харкова Ігор Терехов також заявив, що необхідності в евакуації Харкова немає, незважаючи на загострення ситуації в прикордонних районах області.

Російські пропагандистські ресурси кілька разів писали про те, що в Харкові нібито оголошено евакуацію, і ДСНС закликає людей самостійно виїхати в безпечне місце. Рятувальники цю інформацію спростували і закликають довіряти тільки офіційним джерелам.

Евакуація триває з населених пунктів на Липецькому, Вовчанському та Куп'янському напрямках.

Вивезли понад 11 тисяч осіб. 

"Вивозимо людей фактично під обстрілами вже. Трапляється, що людей евакуюємо з різним ступенем поранень. І співробітники поліції, і наші волонтери ризикують життям, але все ж на перше місце ставлять життя і здоров'я наших цивільних", - зазначив начальник ХОВА.

Із населених пунктів, близьких до зони військових дій, проводять примусову евакуацію дітей. Зі 112 дітей, які перебувають у небезпечній зоні, вивезли близько 80 із сім'ями. Евакуація триває.