Росіяни різко збільшили кількість атак у Харківській області. За даними Генштабу ЗСУ, українські підрозділи 26 лютого відбили 22 атаки росіян на Куп'янському напрямку.

По одній атаці відбито в районі сіл Табаївка та Іванівка, 20 атак - у районі села Синьківка.

Синьківка розташована в 9-ти кілометрах на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 300 осіб. За оцінками української влади і військового командування, Синьківка є плацдармом для російського наступу на Куп'янськ. У цьому районі війська РФ атакують українські позиції понад рік, проте безуспішно. 

На Куп'янському напрямку ситуація різко загострилася з літа 2023 року. Зараз, за даними спікера Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, на Куп'янському напрямку РФ зосередила до 40 тис. військових, більше ніж 500 танків, 650 бронемашин, 430 артсистем, більше ніж 150 РСЗВ.  

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що на Куп'янському напрямку росіяни мають значну перевагу в снарядах: 7 до одного. Але раніше ця перевага була ще більшою: 12 до одного. Попри снарядний дефіцит, українські війська відбивають усі атаки військ РФ.

Російські війська постійно бомблять і обстрілюють населені пункти в Харківській області. 26 лютого авіаудари завдали по Великому Бурлуку, Федорівці, Синьківці.

З артилерії та мінометів за добу росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів Харківщини.