Наступний опалювальний період у Харкові та області може бути дуже складним. Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, мешканцям регіону рекомендують замислитись про альтернативне джерело опалення.

За його словами, Росія продовжує знищувати ТЕЦ, котельні та інші об'єкти критичної інфраструктури. Зокрема, росіяни завдавали ударів по харківським ТЕЦ-5 та ТЕЦ-3. Ще одну ТЕЦ було знищено у Чугуєві.

"Проте ми робимо все можливе для того, щоб опалювальний сезон у нас розпочався за планом", - розповів Олег Синєгубов.

Глава ХОВА зазначив, що мешканцям Харкова та області варто замислитися про альтернативне джерело опалення.

"Якщо це багатоповерхова будівля — навряд чи пелети чи буржуйки врятують ситуацію у разі аварії на ТЕЦ. Якщо це приватний будинок, якщо є можливість встановити альтернативне джерело опалення і люди на це мають кошти, то, звичайно, це потрібно робити", - пояснив Олег Синєгубов.

Також губернатор додав, що у Харкові планується облаштувати місця обігріву, де люди могли б залишатися на ніч у разі надзвичайних чи аварійних ситуацій.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що Росія намагатиметься зірвати у Харкові опалювальний сезон. Місто запевнив, що комунальники робитимуть все можливе, щоб у будинках харків'ян було тепло.