Стало відомо, скільки мостів зруйновано на Харківщині та де вже є переправи. Як повідомили у Службі автодоріг Харківської області, війною зруйновано 24 мости, на 17 із них шляховики вже працюють.

"Сьогодні виконуються роботи на 17 штучних спорудах із 24. Шляховики продовжують проводити обстеження зруйнованих штучних споруд та відновлювати проїзд там, де через зруйновані мости повідомлення неможливо", - йдеться у повідомленні.

Також області вже облаштовано 8 тимчасових переправ та забезпечено проїзд дорогами державного значення:

  • М-20 Харків - Щербаківка, розташований в межах с. Руська Лозова;   
  • Т-21-04 Харків - Вовчанськ, розташований в межах с. Федорівка;
  • Т-21-10 Шевченкове - Балаклія - Первомайський - Кегичівка, розташований в межах с. Олексіївка;
  • Т-21-11 Чугуїв - Печеніги - Великий Бурлук, розташовані в межах с. Кочеток  та  с. Кицівка;   
  • Т-21-17 Дергачі - Козача Лопань, розташований в межах с. Прудянка;    
  • Т-21-22 Ізюм - Барвінкове, розташований в межах с. Довгий Яр;   
  • М-03 Київ - Харків - Довжанський. 

Відновлення транспортної інфраструктури - одне з найважливіших завдань на звільнених територіях нашого регіону, адже до деяких районів можна дістатися лише човнами, як, наприклад, до Вовчанська. Це ускладнює доставку гуманітарних вантажів та перевезення людей. Для вирішення цієї проблеми Чехія та Франція передали Харківській області п'ять мостів, один із них встановлюється біля Балаклії. Чеський тимчасовий міст з'єднає звільнене місто з Харковом автошляхом Р-78. Відкрити рух мостом планується в листопаді.

Більш складна ситуація - у Куп'янську. Там напівзруйнований з'єднує промислову частину міста та центр. Зараз перетнути міст можна пішки або велосипедом. Але доки не закінчиться війна, ремонту тут не буде, адже росіяни можуть знову все зруйнувати - у Куп'янському районі тривають безперервні бої, саме місто практично щодня - під обстрілами.