Зруйнований міст у Куп'янську поки що не відновлюватимуть. Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг Харківської області В'ячеслав Назаренко.

Цей міст поєднує промислову частину міста та центр. Внаслідок російських обстрілів пошкоджено одну з автомобільних смуг. Зараз перетнути міст можна пішки або на велосипеді. Але доки не закінчиться війна, ремонту тут не буде, адже росіяни можуть знову все зруйнувати.

"Заплановано тимчасове відновлення міста - для проїзду легкового транспорту та бусів. Це займе кілька місяців. Якщо потім буде ухвалено рішення повного відновлення мосту, з усім будівництвом це займе приблизно від шести місяців до року", - зазначив Назаренко.

За його словами, у Куп'янську дрожники разом із комунальниками вже тиждень розчищають міські вулиці та готують дороги до ремонту.

Куп'янськ був в окупації півроку, а після звільнення війська РФ почали активно обстрілювати місто. Наразі він залишається однією з найгрячіших точок у Харківській області.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг області Андрій Алексєєв, на деокупованих територіях зруйновано до 90% мостів. Щоб всюди налагодити повідомлення, будуються тимчасові переправи.

"9 із 10 мостів або шляхопроводів - зруйновані. Ми для себе орієнтовні цифри знаємо - від трьох до п'яти мільярдів гривень потрібно", - прокоментував Алексєєв.

За його словами, на дорогах деокупованих населених пунктів виконуватимуть ямковий ремонт. Усі роботи на Харківщині, які велися до повномасштабного російського вторгнення в Україну, призупинено.

Швидкість та якість роботи наших шляховиків вражає. Наприклад, в Ізюмському районі фахівці “Дороги Харківщини” розпочали відновлювальні роботи мосту наступного дня після деокупації території. Вся річ у тому, що міст розташований на трасі, якою проходять важливі логістичні маршрути, необхідні для постачання до звільнених населених пунктів гуманітарної допомоги та будматеріалів. І замість зруйнованого мосту з'явилася тимчасова переправа.